HTML

Jobban teljesít...

2014.01.16. 12:39 RepÜlő

Meséljetek légyszíves arról, hogy mit teljesít jobban Magyarország? 

Nem! Ne is válaszolj! Hisz mindenki, azaz csak majdnem mindenki tudja, hogy hol és mit teljesít jobban Magyarország. 

De esetleg, ha valaki nem tudná, akkor kicsit elárulok néhány jobban teljesítést. 

Több a munkanélküli. Több a mély szegénységben élő ember. Több a korrupció. Több a Nemzeti Mutyi. Több a külföldön munkát vállaló.

Azt mondod, hogy a statisztika mást mond? Az a Te statisztikád. Az én statisztikám szerint viszont egészen mást mond!

Az én statisztikám szerint még több  a munkanélküli, mert nagyon sokan külföldön dolgoznak. 

10 százalékos rezsi csökkentés ellenére, 10 százalékkal kevesebben tudják fizetni a rezsit.

Legalább 10 százalékkal kevesebben tudják fizetni a deviza hitelt. 

És most még az atomerőművet is hitelből akarod tovább bővíteni, hogy még több szegény ember legyen? Mert ki fogja visszafizetni az orosz hitelt? Vagy esetleg bérbe adod majd a stadionokat, amik most épülnek? Az nem fog menni, mert nem lesz fizetőképes néző.

Belátom igaz, tényleg  Magyarország jobban teljesít!

De az a baj, hogy az unióban más előjele van a jobban teljesítésnek, mint nálunk!

Szólj hozzá!

Ufó a Google-n

2013.09.15. 01:07 RepÜlő

ufo_1379200011.JPG_1280x1173

A képen egy UFO látható?

Szólj hozzá!

Félmillió munkaerő

2013.02.11. 17:37 RepÜlő

A minap olvastam, hogy félmillió magyar munkavállaló dolgozik külföldön és ezért hiányzik  egymilliárd forint az államkasszából. 

Na de kérem! Valamikor nem is rég,  egy politikus egymillió munkahelyet ígért. Ebből már félmillió meg is van. Igaz, nem itthon. Bár arra nem emlékszem, hogy országot megjelölt volna az illető. Mondhatnánk, hogy igen, hiányzik az az egymilliárd forint. De! Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha annak a félmillió magyarnak kellene munkanélküli segélyt osztani, esetleg egyéb segélyt is. Máris "spórolt" a kormány nem keveset, hogy nem kell foglalkozni a külföldön dolgozó félmillió emberrel, csak az itthon maradt másik félmillióval. A "maradék" félmillió pedig szívesen dolgozna itthon és fizetne adót. Így az ígért egymillió munkahely probléma megoldva! Sőt tovább gondolva, nem kell a "maradéknak" semmilyen segélyt osztani, ez is talált pénz.

De tovább megyek! Ha az itthoni félmillió embernek adunk munkát, akkor az is fizet adót (jó esetben) aki foglalkoztatja őket.

A legeslegjobb megoldás abban látszik, ha  valamilyen ösztönzéssel rá lehetne venni az itthon maradt munkanélküli embereket, hogy menjenek ki dolgozni, így nem  kellene nekik segélyt osztani. Hosszú távon jól járna az ország, mert ezzel egy csomó gondtól megszabadulna. Így is meglenne az a hiányzó egymilliárd forint.

Szólj hozzá!