HTML

RepÜlő

Friss topikok

Címkék

Félmillió munkaerő

2013.02.11. 17:37 RepÜlő

A minap olvastam, hogy félmillió magyar munkavállaló dolgozik külföldön és ezért hiányzik  egymilliárd forint az államkasszából. 

Na de kérem! Valamikor nem is rég,  egy politikus egymillió munkahelyet ígért. Ebből már félmillió meg is van. Igaz, nem itthon. Bár arra nem emlékszem, hogy országot megjelölt volna az illető. Mondhatnánk, hogy igen, hiányzik az az egymilliárd forint. De! Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha annak a félmillió magyarnak kellene munkanélküli segélyt osztani, esetleg egyéb segélyt is. Máris "spórolt" a kormány nem keveset, hogy nem kell foglalkozni a külföldön dolgozó félmillió emberrel, csak az itthon maradt másik félmillióval. A "maradék" félmillió pedig szívesen dolgozna itthon és fizetne adót. Így az ígért egymillió munkahely probléma megoldva! Sőt tovább gondolva, nem kell a "maradéknak" semmilyen segélyt osztani, ez is talált pénz.

De tovább megyek! Ha az itthoni félmillió embernek adunk munkát, akkor az is fizet adót (jó esetben) aki foglalkoztatja őket.

A legeslegjobb megoldás abban látszik, ha  valamilyen ösztönzéssel rá lehetne venni az itthon maradt munkanélküli embereket, hogy menjenek ki dolgozni, így nem  kellene nekik segélyt osztani. Hosszú távon jól járna az ország, mert ezzel egy csomó gondtól megszabadulna. Így is meglenne az a hiányzó egymilliárd forint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://12egon.blog.hu/api/trackback/id/tr475074715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása